Yleistä kaukolämmöstä

Kaukolämpö

Kaukolämmitys sopii kaikentyyppisten kiinteistöjen lämmitykseen. Kaukolämmitys on luonnollinen lämmitysmuoto, joka säästää ympäristöä ja luontoa. Käytännössä kaukolämmössä vesi kiertää lämpölaitokselta asiakkaiden lämmönvaihtimiin ja takaisin. Lämmönvaihtimesta lämpö siirtyy kiinteistön käyttöveteen ja patteriverkostoon. Asiakkaille tulevan veden lämpötila vaihtelee sään mukaan 65...115 asteen välillä. Alimmillaan se on kesällä, jolloin lämpöä tarvitaan vain lämpimään käyttöveteen.

Kaukolämmön vähäinen ympäristöpäästömäärä perustuu keskitettyyn tuotantoon hyvällä hyötysuhteella ja puhdistustekniikalla. Kaukolämpöä käytettäessä ei tarvita lämminvesivaraajaa, vaan laitteet mitoitetaan niin, että lämpöä riittää aina sekä lämmitykseen, että lämpimään käyttöveteen.

 

Lämmön mittaus ja hinta

Kiinteistön käyttämä lämpömäärä mitataan. Lämpöenergiamittarin osat ovat virtausanturi, lämpötila-anturit ja lämpömääränlaskin. Näistä osistan lämpömääränlaskin lämmitykseen ja lämpimään käyttöveteen kulutetun lämpöenergian virtausanturilta ja lämpötila-antureilta tulevien mittaustulosten perusteella.Käytetty lämpö näkyy lämpöenergiamittarista megawattitunteina.

Kaukolämmön hinta muodostuu perusmaksusta ja energiamaksusta. Perusmaksu määräytyy kiinteistön tarvitseman tilausvesivirran mukaan. Energiamaksu on maksu energialle, jonka kiinteisö kuluttaa. Energia mitataan megawattitunteina kiinteistön lämmönjakokeskukseen sijoitettavalla mittarilla. Sekä energiamaksu että perusmaksu laskutetaan kuukausittain.

Lisää tietoa

Yhteystiedot

Postisoite
PL 50
66400 Laihia

Käyntiosoite
Hakolantie 6
66400 Laihia

Puhelin / Fax
Toimisto (06) 4771 977
Faksi (06) 4771 979
Päivystys 050 379 6634

Sähköposti
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.