Usein kysyttä

Onko halpa lämmönvaihdin yhtä hyvä kuin kalliimpi?

Näinkin voi olla, mutta vaadi että laitteelle löytyy kunnolliset käyttöohjeet, säätimet ovat sellaiset että niitä osaa käyttää, takuut sekä huolto-organisaatio on olemassa. Muista, että lvi-urakoitsija tulisi osata opastaa säätökeskuksen käytössä.

Tuleeko käyttöveden kiertopumppu olla lämmönjakokeskuksissa?

Tulee, vaadi lvi-urakoitsijalta sellainen alajakokeskus missä on käyttöveden kiertopumppu. Muita ei hyväksytä. Uudisrakennuksessa varsinki kannataa lvi-suunnittelussa huomioida että kiertojohto myös suunnitellaan tarpeeksi lähelle käyttöpaikka. Hyötynä on se kuuma vesi tulee välittömästi kun hanan aukaisee. Valitettavasti usein näkee sellaisia sovelluksia, että käyttövesi kiertää 0,5 m lämmönjakohuoneessa. Siitä ei ole hyötyä kuluttajan käyttömukavuuteen yhtään.

Mitä pitää tehdä kun lämmön käyttöä ollaan aloittamassa?

Vastaus: pyydä lämpöyhtiöltä lopputarkastus.

Miksi juuri liitetyssä kiinteistössä saattaa olla ongelmia?

Käy kysymyslista läpi lvi-urakoitsijan kanssa. Onko lvi urakoitsija tehnyt loppuvirityksen, onko toisiopuoli huolellisesti ilmattu, onko vastapaineet säädetty paisunnassa, onko pumput käynnistetty, onko lvi-urakoitsija antanut käyttökoulutuksen, onko lämpöyhtiö pyydetty tekemään lopputarkastuksen.

Miksi kiinteistön toisessa päässä on lämmin ja toisessa osassa saattaa olla kylmä?

Liittyminen kaukolämpöön ei poista sitä, että kiinteistön lämmönjakoverkosto tulee tasapainottaa säännöllisesti. Suurin osa vanhoista kiinteistöistä ovat jättäneet tämän huollon tekemättä. Tasapainoituksella saavuttaisi energiansäästöä sekä asumismukavavuuden lisääntymistä. Sama koskee kiinteistöiden patteritermostaatteja. Nekin tulisi huoltaa ja jopa vaihtaa tietyin väliajoin.

Huoltamattomuus aiheuttaa uudelleeninvestointeja ja kuluja pitkällä aikavälillä, koskan nimenomaan huollon tarkoitus on pidentää investointiväliä.

Kuuluuko lämmönvaihdin lämpöyhtiölle?

Vastaus: ei kuulu. Eli jos lämmönvaihtimen kanssa on ongelmia niin se on kiinteistön puolella. Toimitusraja on lämpöyhtiöllä energiamittarin kohdalla. Tulee ottaa yhteyttä esim. Urakoineeseen lvi-liikkeeseen. Autamme mielellämme jos on ongelmia, mutta joudumme laskuttamaan lämpöhinnaston mukaisesti.

Lisää tietoa

Yhteystiedot

Postisoite
PL 50
66400 Laihia

Käyntiosoite
Hakolantie 6
66400 Laihia

Puhelin / Fax
Toimisto (06) 4771 977
Faksi (06) 4771 979
Päivystys 050 379 6634

Sähköposti
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.